Please enable JS

Strategie

Aan welke voorwaarden moeten vastgoedprojecten voldoen?

Aan potentiële vastgoedprojecten is op de Belgische markt geen gebrek. Het aanbod dat Buiding Capital bereikt is niet alleen aanzienlijk maar ook divers. Buiding Capital hanteert vaste criteria bij het selecteren van de vastgoedprojecten:

Belgisch vastgoed

We willen zelf het zicht behouden op het verloop van de projecten waarin we investeren. Precies omwille van die hands-on aanpak, kiezen we voor vastgoedprojecten op de Belgische markt. Deze biedt trouwens attractief potentieel, ook in vergelijking met de buurlanden.

Gerenommeerde spelers in vastgoed

We maken een doorlichting van elke bouwpromotor of ontwikkelaar waarmee we in zee gaan. We kiezen enkel voor bedrijven die kunnen bogen op een goede reputatie, een gezonde balans en een coöperatief management.

A-locatie

We analyseren of het vastgoedproject goed gelegen is, zowel vandaag als op termijn. Een bijzondere ligging is immers een van de sleutels naar succes.

Attractieve en rendabele projecten

We kiezen voor projecten die danig zijn becijferd waarbij een voorstudie werd gemaakt van de kosten en baten, de buurt en de toekomstmogelijkheden. Waarbij ook de vele kleine en grotere risico’s eigen aan vastgoedprojecten worden in rekening gebracht.

Bevolking België

Startklaar

Bovendien selecteren we projecten die de eerste kaap al hebben genomen: de bouwvergunning. Zo kan de doorlooptijd worden beperkt.

Onze strategie

Als investeerder bent u steeds op zoek naar meer transparantie dan deze van de complexe bancaire producten. Tegelijkertijd wilt u een hoger rendement dan die van de eenvoudige bancaire producten. Buiding Capital biedt u de mogelijkheid om in te stappen in een duidelijk product met een aantrekkelijk rendement op middellange termijn.

Alle investeringsproducten houden een soort risico in. Naast vastrentende producten, zoals obligaties, bestaan er de meer speculatieve investeringen in aandelen, in valuta's, goud en in andere grondstoffen. De waarde van geld wordt bedreigd door inflatie en houdt sinds de financiële crisis ook een risico in. Ontegensprekelijk heeft u zelf onroerend goed in portefeuille.

Buiding Capital spreidt haar investeringen in meerdere projecten met een A-ligging en met een hoog potentieel. Hierdoor wordt het beleggingsrisico beperkt. Over het verloop van de projecten rapporteert Building Capital op kwartaalbasis aan de investeerders. Zo weet u voortdurend hoe de projecten – uw investering – evolueren. 
Codewoorden in onze aanpak zijn nauwgezette opvolging en transparantie.